Kedves Gólyáink!

Nagy örömmel üdvözöllek Benneteket a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán! Gratulálok, hogy eljutottatok idáig, és hozzánk csatlakoztatok! Az egyetemi évek izgalmasak, új lehetőségeket hoznak, és meghatározóak az életetekben. A mérnöki és informatikai tudás, valamint a bionikai technológiák világát betekintést nyújtó oktatásunk, szakmai vezetésünk és az aktív közösségi élet azért van, hogy segítsen Nektek megtalálni saját utatokat a világban.
Köszönjük, hogy bennünket választottatok, és bízunk benne, hogy itt, a Pázmányon, ti is otthonra leltek. Készüljetek fel egy izgalmas, kihívásokkal teli, de felejthetetlen utazásra, mely a szakmai tudáson túl életre szóló tapasztalatokat, barátokat és élményeket is hoz majd. Tartsatok velünk ezen az úton, ahol együtt tanulhatunk, kutathatunk és dolgozhatunk az emberiség jobbá tételén. Soha ne feledjétek, hogy mindenki képes arra, hogy nagy dolgokat hozzon létre!
Isten áldását kívánom tanulmányaitokhoz!

Dr. Cserey György - Dékán

Pázmány ITK logó

Kedves Gólya!

Gratulálok a sikeres felvételihez, egyben szeretettel köszöntelek az Animátor Közösség és a PPKE ITK Hallgatói Önkormányzata nevében. Ezen az oldalon a közelgő Gólyanapok programjával és a Beiratkozás részleteivel ismerkedhetsz meg, valamint sok hasznos információval gazdagodhatsz a félévkezdésről.
Reméljük, hogy el fogsz tudni jönni a Gólyanapokra, ahol végre személyesen is megismerkedhetünk egymással.

Dobolyi Zsófia - Animátor Közösség elnöke
Formanek Balázs - Hallgatói Önkormányzat elnöke

Gólyanapok

A Gólyanapok során megismerheted a leendő csoporttársaidat. A felsőbbévesek sok praktikus, „nem hivatalos” tudnivalót adnak át az egyetemi élettel kapcsolatban. Vidám, jó hangulatú programokkal búcsúztathatod a nyarat.

A Gólyanapok költsége 9 000 Ft, ami magában foglalja a programok költségét és a csapatpólót is.

A jelentkezési határidő: augusztus 13. (vasárnap) éjfél!

Augusztus 28
Kezdő nap

Találkozó 9:00
Városliget, Napozórét
(Budapest, Liezen-Mayer stny., 1146)


Kényelmes ruha, cipő legyen

Augusztus 29
Sport nap

Találkozó 9:00
Széll Kálmán tér
(onnan buszokkal az Anna rétre)

Sportos, kényelmes akár vizezhető ruha, váltóruha

Augusztus 30
Beköszöntő nap

Találkozó 8:00
ITK épülete

Tiszta, rendezett öltözék; kért dokumentumok

Augusztus 31
Nagyon jó nap

Találkozó 9:00
ITK épülete

Kényelmes ruha, cipő legyen

Szeptember 1
Zárónap

Találkozó 9:00
Tanulmányi csoporttal egyeztetett helyen

Kényelmes ruha, cipő legyen

Pár kép ízelítőnek a Gólyanapokról...

Beköszöntő nap

2023. augusztus 30. (szerda) 8:00

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kar
1083 Budapest, Práter utca 50/A

Beköszöntő napon való megjelenés mindenkinek kötelező!

Ezen a napon lesznek a tanulmányi tájékoztatók és a beiratkozás.


Szükséges dokumentumok

Igazolványok és azonosítók
Személyi igazolvány
Lakcímkártya
NEK-adatlap
TAJ kártya
Adókártya
Bankszámlaszám*
OM azonosító
fogyatékosságot, árvaságot, nagycsaládosságot igazoló dokumentum
jó minőségű igazolványkép elektronikus formában, ha ilyened nincs, a beköszöntő napon az ITK épületében lehet készíttetni

*A beiratkozás napján lehetőségetek lesz kedvezményes, 10 perc alatt helyben elvégezhető bankszámlanyitásra a CIB Bank által (részletek: cib.hu/diakszamla)."

Bizonyítványok
Érettségi bizonyítvány (BSc)
vagy BSc diploma (MSc)
Nyelvvizsga bizonyítvány(ok)
A felvételi pontszámaidat adó egyéb dokumentumok
Ezek közül mindegyikből hozd el az EREDETI példányt, ÉS hozz egy FÉNYMÁSOLATOT is!
Kitöltött dokumentumok
Felvételi határozat - hol találom?
Beiratkozási lap (2 példány) kitöltve, aláírva - hol találom?
Képzési szerződés* (2 példány) kitöltve, aláírva
Nyilatkozat, hogy a Tűz- és munkavédelmi oktatóanyagot áttanulmányoztad (1 példány) kitöltve, aláírva (letöltés)

* Az állami ösztöndíjas képzésre felvételt nyert hallgatók esetében NEM szükséges!


Ezen kívül, ha más felsőoktatási intézménybe...

...korábban jártál
Intézmény neve, OM kódja
Képzés neve, szintje
Tagozat
Képzési idő
A képzés során igénybe vett támogatási idő félévekben
...ezzel párhuzamosan is jársz
Intézmény neve, OM kódja
Képzés neve, szintje
Tagozat
Képzési idő
A képzés során igénybe vett támogatási idő félévekben
...járva oklevelet szereztél
Intézmény neve, OM kódja
Képzés neve, szintje
Tagozat
Képzési idő
A képzés során igénybe vett támogatási idő félévekben
Oklevél száma
Oklevél nyomdai sorszáma
Oklevél kelte

Diákigazolvány

A diákigazolványhoz ún. NEK adatlapot kell előzetesen készíttetni, amit bármelyik hozzád közeli kormányablakban megtehetsz. Ehhez szükséges dokumentumok: személyi igazolvány és lakcímkártya. A NEK adatlapra lesz szükség a diákigazolvány-igénylés Neptunban történő rögzítéséhez.

Mivel idén is országosan több tízezer hallgató nyert felvételt valamely felsőoktatási intézménybe, így várhatóan hasonló nagyságrendű diákigazolvány-igénylésre kell számítani szeptember-október folyamán. Célszerű ezért a sorbanállás elkerülése és a gyors ügyintézés érdekében mielőbb beszerezni a NEK adatlapot! Ha azonban az 5 éven belül igényeltél már NEK adatlapot, akkor most nem kell igényelned, mivel az adatlap érvényességi ideje 5 év.

A középiskolai diákigazolványok október 31-ig érvényesek. Akinek szükséges, ideiglenes diákigazolványt a Tanulmányi Osztályon tud igényelni, a diákigazolvány-igénylés Neptunos rögzítését követő 2. munkanaptól.

A diákigazolvány-igénylést a Neptunban, kérjük, ne indítsd el a Neptun-oktatás előtt még akkor sem, ha tudod hogyan kell, mivel a Tanulmányi Osztály csak addigra tudja befejezni az igényléshez szükséges adminisztrációt. Bár a Neptun lehet, hogy elfogadja az igénylést, az igénylési folyamat viszont nagy valószínűséggel el fog akadni valahol, így végül jóval később kapod majd kézhez a diákodat.

Gólya ösztöndíj

Karunk az elsőéves BSc hallgatók körében Gólya ösztöndíjpályázatot hirdet meg. A pályázat célja elsősorban a kiváló hallgatók megtalálása és támogatása egyetemi tanulmányaik kezdetén, amikor még tanulmányi ösztöndíjra nem jogosultak. Az ösztöndíjat kiemelkedő felvételi eredménnyel rendelkező, középiskolai éveik alatt többféle téren sikeresen teljesítő új BSc hallgatóink számára ítéljük oda. Az ösztöndíjjal elő szeretnénk segíteni, hogy a nyertes hallgatók kiegyensúlyozott anyagi háttér mellett a lehető legtöbbet tudjanak profitálni a tanulmányaikból.

A bírálati szempontok között szerepel:

  • felvételi pontszám,

  • OKTV-n vagy egyéb országos, illetve nemzetközi tantárgyi versenyeken elért eredmények,

  • nyelvtudás (nyelvvizsgával igazolva),

  • matematika szintfelmérő eredménye,

  • kiemelkedő művészeti és sporteredmények,

  • kiemelkedő közéleti tevékenység.

A hivatalos pályázati kiírás és pályázati űrlap a regisztrációs hetet követően lesz nyilvánosságra hozva.

Gólya-lapok

Itt már nem életbevágóan fontos információkat találsz, hanem olyanokat, amik kíváncsiságodat elégítik ki, vagy az egyetemi életbe vezetnek be. Még mielőtt azonban nekiállnál az alábbi olvasmányoknak, javaslom (ha eddig nem tetted volna meg), hogy csatlakozz az évfolyamod Facebook csoportjához, nehogy lemaradj fontos dolgokról!

BSc első féléves tárgyak

Az itt leírtak az első órákon is el fognak hangozni, csak kíváncsiságotokat szeretnénk egy kicsit enyhíteni azzal, hogy felsoroljuk, milyen óráitok lesznek az első félévben.

Egyetemi élet

Karunkon három nagyobb közösség működik, melyek azon túl, hogy saját tagjaikat gyarapítják élményekkel, igyekeznek színesebbé tenni az egyetemi életet egész évben változatos rendezvényekkel. Érdemes a levelezőlistát és az évfolyamcsoportot figyelni, mindenről fogsz előtte értesítést kapni.

Fogalomtár

Az alábbi fogalom-gyűjteménnyel elsősorban azok számára szeretnénk segítséget nyújtani, akik még nem ismerik az egyetemi fogalmakat, mint például a ZH, CV, kollokvium. Van azonban egy-két olyan információ is, ami esetleg egy egyetemet végzett felvételizőnek is hasznos lehet.

Lakhatás

Az alábbi linken található oldalon tájékozódhatsz az Egyetem által ajánlott kollégiumokkal. Ha több információra lenne szükséged, vagy albérletet néznél, és szükséged lenne segítségre, írj a hok@itk.ppke.hu címre, vagy keresd animátoraidat.