Kedves Gólya!

Engedd meg, hogy köszöntselek az Animátor Közösség és a PPKE ITK Hallgatói Önkormányzata nevében. Ezen az oldalon a Gólyanapok, a Beköszöntő nap és az Előkészítő hét programjával ismerkedhetsz meg, és sok hasznos információval gazdagodhatsz a félévkezdésről. Reméljük, friss pázmányos hallgatóként megtalálod mindazt, amiért ide jelentkeztél.

Gólyanapok


A Gólyanapok során megismerheted a leendő csoporttársaidat, és a felsőbbévesek sok praktikus, "nem hivatalos" tudnivalót adnak át, miközben még egyszer utoljára jó hangulatban tölthetsz el egy hetet a nyárból a sulikezdés előtt. Szeretettel várjuk az MSc-s beiratkozókat is, számukra a külföldi hallgatókkal együtt külön csoportot indítunk.

A Gólyanapok költsége 6500 Ft, ami magában foglalja a programok költségét, napi egy meleg ételt és a csapatpólót is.
A jelentkezési határidő: augusztus 20. (hétfő) éjfél!

augusztus 31.
péntek

Találkozó
9:00 – Hősök tere
Program
Közös köszöntés, ismerkedés, csapatjátékok, akadályverseny Budapesten
Hozd magaddal
Szabadidőruha

szeptember 1.
szombat

Találkozó
9:30 – Egyetemisták parkja
Program
Sport, csapatépítés
Hozd magaddal
Sportosabb öltözet

szeptember 2.
vasárnap

Találkozó
10:00 – Vérmező, Déli pályaudvar felőli oldal
Program
Utazás Gárdonyba, strandolás
Hozd magaddal
Fürdőruha, naptej, törölköző

szeptember 3.
hétfő

Találkozó
8:15 – PPKE ITK
Program
Beköszöntő nap: Beiratkozás, tanulmányi tájékoztatók,
ismerkedés az Egyetemmel, tantárgyakkal, hallgatói élettel
Hozd magaddal
Tiszta, rendezett öltözék; kért dokumentumok

szeptember 7.
péntek

Program
Eredményhirdető buli este
Hozd magaddal
Bulihoz megfelelő ruha
Egy kis ízelítő a Gólyanapokról...

Beköszöntő nap

időpontja
2018. szeptember 3. (hétfő) 8:15
helyszíne
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kar
1083 Budapest, Práter utca 50/A
A Beköszöntő napon való megjelenés mindenkinek kötelező!

Ezen a napon lesznek a tanulmányi tájékoztatók és a beiratkozás.

Szükséges dokumentumok


Igazolványok és azonosítók

 • Személyi igazolvány
 • Lakcímkártya
 • NEK-adatlap
 • TAJ kártya
 • Adókártya
 • Bankszámlaszám
 • OM azonosító
 • 1000 Ft a beköszöntő napon az Egyetemen készített igazolványképre
 • 1000 Ft kaució a beléptető chipekhez


Bizonyítványok

 • Érettségi bizonyítvány (BSc)
  vagy BSc diploma (MSc)
 • Nyelvvizsga bizonyítvány(ok)
 • A felvételi pontszámaidat adó egyéb dokumentumok
 • Ezek közül mindegyikből hozd el az EREDETI példányt, ÉS hozz egy FÉNYMÁSOLATOT is!


Kitöltött dokumentumok

 • Felvételi határozat - hol találom?
 • Beiratkozási lap (2 példány)
  kitöltve, aláírva - hol találom?
 • Képzési szerződés* (2 példány)
  kitöltve, aláírva
 • Nyilatkozat, hogy a Tűz- és munkavédelmi oktatóanyagot áttanulmányoztad (1 példány) kitöltve, aláírva (letöltés)

* Az állami ösztöndíjas képzésre felvételt nyert hallgatók esetében NEM szükséges!

Ezen kívül, ha más felsőoktatási intézménybe...


...korábban jártál

 • Intézmény neve, OM kódja
 • Képzés neve, szintje
 • Tagozat
 • Képzési idő
 • A képzés során igénybe vett támogatási idő félévekben


...ezzel párhuzamosan is jársz

 • Intézmény neve, OM kódja
 • Képzés neve, szintje
 • Tagozat
 • Képzési idő
 • A képzés során igénybe vett támogatási idő félévekben


...járva oklevelet szereztél

 • Intézmény neve, OM kódja
 • Képzés neve, szintje
 • Tagozat
 • Képzési idő
 • A képzés során igénybe vett támogatási idő félévekben
 • Oklevél száma
 • Oklevél nyomdai sorszáma
 • Oklevél kelte

Előkészítő hét

Szeptember 3-7.

Bár oktatás még nincsen, ezen a héten lesznek a különféle tájékoztatók illetve a BSc-seknek ezen felül szintfelmérők, az opcionális frissítő kurzusok is ekkor lesznek. Megjelenés a megadott programokon kötelező. Az előkészítő hét pontos menetrendjét a beköszöntő nap során fogjátok megtudni. Programjaidat annak figyelembevételével tervezd, hogy az előkészítő héten várhatóan több nap be kell jönnöd! (MSc-s hallgatóként is)

Szintfelmérők

Csak BSc-s hallgatók számára!

Sok különböző középiskolából érkeztek, gyakran eléggé eltérő tudásszinttel az egyes tantárgyakból, emiatt az első félévben felzárkóztató tárgyakra kell járnotok. Ez alól kivételt képeznek azok, akik a előkészítő héten megíratott szintfelmérőkön elérik a kitűzött ponthatárt, mivel ők ekkor rögtön megkapják az adott felzárkóztató tárgyból az aláírást, vagyis az Egyetem részéről teljesítettnek tekintik a tárgyat, arra nem kell bejárniuk a félév során.

A mérnökinformatikus hallgatóknak matekból és fizikából, a molekuláris bionikus hallgatóknaknak pedig matekból, fizikából és kémiából kell szintfelmérőt írniuk, és esetleg felzárkóztatóra járniuk.

Matematika szintfelmérő

Aki a megadott szint alatt teljesít (vagy nem írja meg a tesztet), annak az első félévben el kell végeznie a Matematika alapjai nevű tárgyat. A tárgy teljesítése előfeltétele lesz az első féléves Diszkrét matematika I., Lineáris algebra I. és Matematikai Analízis I. tárgyakból tett vizsgának.

A felmérő anyaga a középiskolai középszintű matematika érettségi követelményeire épül. A felmérő alatt sem számológépet, sem függvénytáblázatot nem szabad használni.

Egy korábbi felmérő elérhető ezen a linken.

Fizika szintfelmérő

Akinek nem sikerül a tesztje (vagy nem írja meg), annak az első félévben el kell végeznie a Bevezetés a fizikába tárgyat. A tárgy teljesítése előfeltétele a második féléves Elektronikai alapmérések tárgy felvételének.

A felmérő anyaga a középiskolai középszintű fizikaoktatás követelményeire épül. A felmérő alatt számológépet és függvénytáblázatot is lehet használni.

Gyakorló feladatok elérhetőek ezen a linken.

Kémia szintfelmérő

Csak Molekuláris bionika képzésen kötelező!

Akinek nem sikerül a tesztje (vagy nem írja meg), annak az első félévben fel kell vennie a Kémiai alapismeretek tárgyat. A kurzus sikeres teljesítése szükséges ahhoz, hogy az első féléves Molekulák világa tárgyból vizsgázni kezdhessen.

A felmérő anyaga a középiskolai középszintű kémiaoktatás követelményeire épül.

Egy korábbi felmérő elérhető ezen a linken.

Frissítő kurzusok...

Diákigazolvány

A diákigazolványhoz ún. NEK adatlapot kell előzetesen készíttetni, amit bármelyik hozzád közeli kormányablakban megtehetsz. Ehhez szükséges dokumentumok: személyi igazolvány és lakcímkártya. A NEK adatlapra lesz szükség a diákigazolvány-igénylés Neptunban történő rögzítéséhez.

Mivel idén országosan 75 230 hallgató nyert felvételt valamely felsőoktatási intézménybe, így várhatóan hasonló nagyságrendű diákigazolvány-igénylésre kell számítani szeptember-október folyamán. Célszerű ezért a sorbanállás elkerülése és a gyors ügyintézés érdekében mielőbb beszerezni a NEK adatlapot! Ha azonban az 5 éven belül igényeltél már NEK adatlapot, akkor most nem kell igényelned, mivel az adatlap érvényességi ideje 5 év.

A középiskolai diákigazolványok október 31-ig érvényesek. Akinek szükséges, ideiglenes diákigazolványt a Tanulmányi Osztályon tud igényelni, a diákigazolvány-igénylés Neptunos rögzítését követő 2. munkanaptól.

A diákigazolvány-igénylést a Neptunban, kérjük, ne indítsd el a Neptun-oktatás előtt még akkor sem, ha tudod hogyan kell, mivel a Tanulmányi Osztály csak addigra tudja befejezni az igényléshez szükséges adminisztrációt. Bár a Neptun lehet, hogy elfogadja az igénylést, az igénylési folyamat viszont nagy valószínűséggel el fog akadni valahol, így végül jóval később kapod majd kézhez a diákodat.

Gólya-lapok

Itt már nem életbevágóan fontos információkat találsz, hanem olyanokat, amik kíváncsiságodat elégítik ki, vagy az egyetemi életbe vezetnek be. Még mielőtt azonban nekiállnál az alábbi olvasmányoknak, javaslom (ha eddig nem tetted volna meg), hogy csatlakozz az évfolyamod Facebook csoportjához, nehogy lemaradj fontos dolgokról!

BSc első féléves tárgyak

Az itt leírtak az első órákon is el fognak hangozni, csak kíváncsiságotokat szeretnénk egy kicsit enyhíteni azzal, hogy felsoroljuk, milyen óráitok lesznek az első félévben.

Egyetemi élet

Karunkon három nagyobb közösség működik, melyek azon túl, hogy saját tagjaikat gyarapítják élményekkel, igyekeznek színesebbé tenni az egyetemi életet egész évben változatos rendezvényekkel. Érdemes a levelezőlistát és az évfolyamcsoportot figyelni, mindenről fogsz előtte értesítést kapni.

Fogalomtár

Az alábbi fogalom-gyűjteménnyel elsősorban azok számára szeretnénk segítséget nyújtani, akik még nem ismerik az egyetemi fogalmakat, mint például a ZH, CV, kollokvium. Van azonban egy-két olyan információ is, ami esetleg egy egyetemet végzett felvételizőnek is hasznos lehet.

Lakhatás

Az alábbi linken található oldalon tájékozódhatsz az Egyetem által ajánlott kollégiumokkal. Ha több információra lenne szükséged, vagy albérletet néznél, és szükséged lenne segítségre, írj a hok@itk.ppke.hu címre, vagy keresd animátoraidat.